Hjertestarter for økt sikkerhet
Ingen vet når eller hvem som kan bli rammet av hjertestans. Det er en sannsynlighet for at det kan skje og man får som regel aldri en forvarsel når det inntreffer. For Nor Tekstil er helse, miljø og sikkerhet svært viktig og alle våre avdelinger er nå utstyrt med topp moderne hjertestartere.
Line og driftsjef Fred Helge Kvammen poserer med avdeling Florø sin splitter nye hjertestarter.
Engasjert og dyktig fagsjef HMSK
Line Træen har jobbet som Fagsjef for helse, miljø, sikkerhet og kvalitet (HMSK) siden April 2019, da Nor Tekstil utvidet med ny Assisterende konsernleder økonomi og Fagsjef HMSK. Hun har siden den gang besøkt de fleste av våre avdelinger rundt om i landet. Her har blant annet målet hennes vært å redusere risikoen for mulige ulykker og brann. Line er overbevist om at rett utstyr og fokus på potensielle farer er avgjørende for å øke sikkerhet og trivsel på jobb. Videre har hun også tro på at dersom man føler seg trygg i arbeidsomgivelsene, så er det større sannsynlighet for at mulige skader reduseres. Som en del av dette har hun derfor sørget for at hvert eneste anlegg i Nor Tekstil er utstyrt med helautomatiske hjertestartere, som er brukervennlige og pålitelige. Disse er tilpasset miljøet i våre vaskerier blant annet i forhold til fukt og støv.
«Jeg er svært fornøyd med hvor lydhøre driftsjefene i Nor Tekstil har vært for forbedringer i henhold til HMSK. De er veldig endringsvillige og ser viktigheten av tiltakene vi ønsker å gjennomføre». - Line Træen, Fagsjef HMSK i Nor Tekstil
Powerheart G5 - en topp moderne hjertestarter
Line har selv opplevd hjerte- og lungeredning som 15 åring og vet hvor traumatisk og alvorlig en slik situasjon kan være. Nor Tekstil bruker Røde Kors som leverandør på hjertestartere, og det siste tilskuddet er den helautomatiske hjertestarteren Powerheart G5. Det er den første helautomatiske hjertestarteren på det norske markedet. Den forklarer blant annet hva du skal gjøre, i tillegg til at den snakker både norsk og engelsk. Samtidig er svært enkel i bruk. Helautomatiske hjertestartere reduserer sjokktiden, og fjerner behovet for at den som bruker den trykker på sjokk-knappen. Den gir også tilbakemeldinger på kompresjoner, som er med på å sikre at de gjennomføres på en god måte. Alt dette skal være med på å øke sannsynligheten ytterligere for overlevelse. I følge Røde Kors kan tidlig defibrillering (bruk av hjertestarter) kombinert med hjerte- og lungeredning forbedre overlevelsesgraden med over 70 %, dersom defibrillering gjøres innen tre minutter etter hjertestans. For hvert minutt som går mellom hjertestans og defibrillering, sies det at sjansen for overlevelse reduseres med 7 til 10 %.
Norge har et omfattende nettverk at hjertestartere, men hvor er de? Og fungerer de? Hvert eneste minutt kan være avgjørende dersom man må lete. Last ned Appen «Hjelp 113» eller finn din nærmeste hjertestarter i hjertestarterregisteret.